Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi Tanıtım Filmi
19 Mart 2020


Yenilenen ve Hizmete Giren Bornova Devlet Hastanesi Yüz Güldürüyor…

Bornova Devlet Hastanesi yenilenen fiziki koşulları ile Bornova ve bölge halkına en üst seviyede sağlık hizmeti sunuyor.

Haziran 2014'te temelleri atılan Bornova Devlet Hastanesi geçtiğimiz yıl Nisan ayında sadece poliklinik hizmetiyle faaliyet vermeye başlayarak halen yüzde 85 kapasite ile halkımıza sağlık hizmeti sunuyor. 

Fiziksel imkanlarının son derece kaliteli ve konforlu bir sağlık tesisi haline getirildiği Bornova Devlet Hastanesinin arsa alanı 19 bin 121 metre kare iken yeni hali ile 28 bin 072 metre kareye, kapalı alanı 6 bin 717 metre kareden 38 bin 200 metre kareye çıkarıldı. 

Yaklaşık bir buçuk ayda, 269 hasta yatarak tedavi edildi. 

Hem hasta hem de refakatçi için konforlu hale getirilen Bornova Devlet Hastanesi, toplamda 6 bloktan oluşan 210 yatak kapasitesi, üç yapraklı yonca görünümlü modern binası ile dijital hastane olarak planlandı.  30 Mart 2018 tarihinde hizmete giren yataklı servislerde toplam 269 hastaya hizmet verildi.

18 yoğun bakım hastasına sağlık hizmeti sunuldu.

Özellikle 11 yataklı genel yoğun bakım, 8 yataklı dahiliye-kardiyoloji yoğun bakım olmak üzere 19 yataklı yetişkin yoğun bakım ünitesi kurulan Hastanenin, 8 kuvözlü yeni doğan yoğun bakım ünitesiyle birlikte toplam 27 yataklı yoğun bakım üniteleri hazır hale getirildi. 16 Nisan 2018 tarihinden itibaren toplam 18 yoğun bakım hastasına sağlık hizmeti sunuldu.
 
109 hasta ameliyat edildi.

İnşaat aşamasında hastalarını mağdur etmemek adına ameliyatlarına Alsancak Devlet Hastanesinde devam eden cerrahi branşlar, üst düzey donanıma sahip, her türlü cerrahi müdahalenin yapılabileceği 9 ameliyathane salonunun faaliyete geçmesiyle birlikte Nisan ayının başından itibaren toplam 109 hastaya cerrahi işlem gerçekleştirdi.
 
Günlük 1000 hastaya poliklinik hizmeti veriliyor.

Bornova Devlet Hastanesi, inşaatı devam ederken poliklinik hizmetine hiç ara vermeden baraka polikliniğinde toplam 19 ay hizmete devam etti. Çalışanları ve hastaları açısından tıbbi ve fiziki donanımı modern hale getirilen 58 poliklinik odasında halen 10 Nisan 2017 tarihinden itibaren günlük 1.000 hastaya hizmet verildi.
  
Acil serviste Mayıs ayından itibaren toplam 1.494 hastaya müdahale edildi.

30 sedye/monitör kapasiteli ve içerisinde triaj, yeşil alan, sarı alan, kırmızı alan, travma alanı, resüsitasyon alanı, izolasyon odası, eczane, röntgen, tomografi, laboratuar birimleri olan Acil serviste Mayıs ayından itibaren toplam 1.494 hasta acil sağlık hizmetlerinden yararlandı. 
 
Trijen sistemi ile doğalgazdan elektrik enerjisi üretiliyor.

Bornova Devlet Hastanesinde kurulan Trijen sistemi ile doğalgazdan elektrik enerjisi üretilmekte olup hastanenin tüm ısıtma-soğutma elektrik ihtiyaçları giderilebiliyor. 

Bu yönü ile enerji tüketiminde yüksek tasarrufu hedefleyen hastane niteliği özelliği taşıyan Bornova Devlet Hastanesinin palyatif, diyaliz ve suda doğum ünitesi birimlerinin faaliyete geçirilmesiyle birlikte ihtiyaç duyan vatandaşlara kaliteli sağlık hizmeti sunmaya devam edecek.