Hastanemiz “Beyin Ölümü Tespiti ve Donör Bakımı ve Aile Görüşmesi” Sempozyumuna Ev Sahipliği Yaptı
04 Nisan 2019

Hastanemiz; Sağlık Bakanlığı ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa yürütülen “ Organ Bağışında Uyum İçin Teknik Yardım Projesi “ kapsamında bölgemizde 2014-2017 yılları arasında düzenlenen “Beyin Ölümü Tespiti – Donör Bakımı – Aile Görüşmesi” konulu eğitimlerin devamı niteliğinde, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde İzmir Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi (BKM) , Türk Yoğun Bakım Derneği ( TYBD), Organ Nakil Koordinatörleri Derneği (ONKOD) ve Türkiye Organ Nakli Vakfı (TONV) işbirliği ile ilki düzenlenen “Beyin Ölümü Tespiti Donör Bakımı ve Aile Görüşmesi” sempozyumuna ev sahipliği yaptı.

Sempozyum öncesi hastanemizin 1. Katında 29 Mart – 5 Nisan 2019 tarihleri arasında hastane personeli, hasta ve hasta yakınlarının ziyaretine sunulan 1. Uluslararası ‘Organ Bağışı Karikatür Yarışması Sergisi’nin açılışı gerçekleşti aynı zamanda Organ Bağış Standında bilgilendirme yapıldı. Jürinin beğenisini kazanan organ bağışı karikatür sergisi katılımcıların da oldukça ilgisini çekti.

Sergi ziyareti sonrası hastanemiz Op. Dr. Mustafa Gönen Konferans Salonunda gerçekleşen sempozyuma, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ilaç ve Tıbbi İlaç Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin Bozdemir, Başkan Yardımcıları Dr. Özgür Sönmez, Fzyt. Sevcan Ekizler Güney, Hastane Başhekimi Op. Dr. A. Hamdi İnan, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Gül Bozdemir, Bornova ilçe Sağlık Müdürü Dr. V.Tevfik Oğuz, Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Dr. Eyüp Kahveci, Türk Yoğun Bakım Derneği 2. Başkanı Prof. Dr. Mehmet Uyar, İzmir il Sağlık Müd. Bölge Koordinasyon Mrkz. Sor. Hekimi Dr. Müge Padır, Organ Nakli Koordinatörler Derneği Başkanı Dr. Yavuz Selim Çınar, Türk Yoğun Bakım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Necati Gökmen, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim Arş. Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Rahmi Baykan, Özel Medical Park İzmir Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Tayfun Adanır, İzmir ili kamu, üniversite ve özel hastanelerin Sağlık Yöneticileri/İdari personelleri, Anestezi Uzm., Yoğun Bakım Uzm., Nöroloji Uzm., Beyin Cerrahi Uzm.,Acil Tıp Uzm., Radyoloji Uzmanları ve Organ Nakil Koordinatörleri, İzmir il Sağlık Müdürlüğü Bölge Koordinasyon Merkezi  çalışanları ve hastanelerin yoğun bakım ünitesi çalışanları olmak üzere toplamda 113 kişi katıldı.

Açılış konuşmalarıyla başlayan programın ardından; İzmir İl Sağlık Müdürlüğü BKM Sorumlu Hekimi Dr. Müge Padır İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi mevcut durumu, ONKOD Başkanı Dr. Yavuz Selim Çınar organ ve doku nakli hizmetleri mevzuatı, ,  TYBD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Necati Gökmen beyin ölümü tespiti, İzmir Katip Çelebi Üniv. Atatürk Eğitim ve Arş. Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Rahmi Baykan aile görüşmesi,  TYBD 2. Başkanı Prof. Dr. Mehmet Uyar donör bakımı ve  Özel Medical Park Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Tayfun Adanır olgularla tartışma sunumlarıyla katılımcıları bilgilendirdi.

Organ ve doku kaynağı tüm hastanelerde Beyin Ölümü Tespitini arttırmayı, donör bakımı ile ilgili bilgileri güncellemeyi ve aile görüşmesinin inceliklerini gündeme getirmeyi amaçladıklarını ifade eden İzmir Bölge Koordinasyon Mrkz. Sor. Hekimi Dr. Müge Padır,  İzmir’de yapılan ilk sempozyum sonrası eğitim toplantılarının yıl içinde ilimizde ve Aydın, Denizli, Manisa, Muğla, Kütahya, Uşak İllerinde de devam edeceğini belirtti.

Soru – cevap şeklinde devam eden programın ardından, Teşekkür Belgelerinin takdimi ve Katılım Belgelerinin dağıtımı ile sempozyum sona erdi.

• jpg.jpg
  • 56407455_2084760194968306_258540306616549376_n.jpg