Hastanemizde Yangın Tahliye Tatbikatı Gerçekleştirildi
20 Aralık 2018

• rrrr.PNG

Hastanemiz Sivil Savunma Birimi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin de katkılarıyla hastanemizde çıkması muhtemel yangınlarda personelin hareket tarzı , müdahale yöntemi, yönlendirme ve uygulama kabiliyetlerini denetlemek, tatbikat sırasında meydana gelebilecek olumsuzlukların neler olduğu tespit etmek amacıyla “Yangın Tahliye Tatbikatı” gerçekleştirildi.

Senaryoya göre 2.blok 1. Kat Genel Cerrahi Servisi 1112 nolu odadan çıkan ve nedeni bilinmeyen yangın sebebiyle servis sorumlu hemşiresi tarafından yangın alarmı verilmiştir. Alarm sonrası olay yerine intikal eden itfaiye ve hastane sivil savunma ekibi, yangını kontrol altına alınmasını, hasta ve çalışanların tahliyesini sağlamak için çalışmalara başladı. Teknik servis personeli tarafından elektrik, doğal gaz ve oksijen akımı kontrollü olarak kesilerek yangının büyümemesi sağlandı. Yangına ilk müdahale servis kat görevlisi tarafından yangın tüpü ile yapıldı. Sonrasında itfaiye ekibinin olay yerine intikaliyle yangına tam anlamıyla müdahale edildi. Dumana maruz kalan toplam sekiz kişi olduğu tespit edildi. Bunlardan biri hiperbarik oksijen tedavisi için ambulansla farklı bir kuruma sevk edildi. Diğer hastaların tedavisi hastane personeli tarafından ilk müdahaleleri yapılarak acil serviste gözlem altında alındı. İtfaiye ve hastane yangın söndürme ekibi tarafından yangının kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarının tamamlanması, hasta ve çalışanlarının can güvenliğinin sağlanması ve yaralıların tedavi altına alınmasının ardından hastane başhekim yardımcısının basın açıklamasıyla tatbikat son buldu.

Başhekim Op. Dr. Abdurrahman Hamdi İNAN “Hastanemizde olası bir yangın durumu için yangın esnasında meydana gelebilecek olumsuzlukları tespit etmek, hızlı ve güvenli olarak müdahale edebilmek için yılda bir kez düzenlenen ‘yangın tahliye tatbikatı’ senaryo eşliğinde prova edilmiştir. Tatbikatta görevli herkese teşekkür ediyorum.”dedi.