İşaret Dilini Öğrenen Hastane Çalışanlarına Sertifikaları Verildi
23 Eylül 2018

İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesinde işitme engelli vatandaşlarla sağlıklı ve doğru iletişim sağlamak amacıyla başlatılan Türk işaret dili eğitim kursunda, eğitimini başarı ile tamamlayan 17 hastane personeline düzenlenen törende sertifika verildi.

Bornova Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle başlatılan, toplamda üç ay 120 saat süren işaret dili eğitiminin sonunda başarılı olan 17 hastane personeli sertifika almaya hak kazandı. Hastane konferans salonunda düzenlenen sertifika dağıtım törenine, Bornova İlçe Sağlık Müdürü, Bornova ilçe Milli Eğitim Müdürü, Bornova Halk Sağlığı Müdürü, Bornova Huzur Evi Müdürü, hastane yöneticileri, kursiyerler ve sağlık personelleri katıldı. Sertifika almaya hak kazanan hastane personeli saygı duruşunun ardından istiklal marşına işaret diliyle eşlik etti.

İşitme engelli hasta veya hasta yakınlarıyla doğru iletişim kurabilmek için işaret dili eğitiminin önemine vurgu yapan hastane başhekimi Op. Dr. Abdurrahman Hamdi İNAN “ Hastanemizde başlatılan işaret dili eğitimi ile hastanemize başvuran işitme engelli hastalarla doğru ve etkili iletişim sağlanarak doğru teşhis ve tedavinin gerçekleştirmesini amaçladık. Üç ay süren eğitimde mesai sonralarını feda ederek eğitimini başarı ile tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Ayrıca Halk Eğitim Merkezi işaret dili eğitmeni Sevinç Tekeli’ ye ve emeği geçen herkese kurumumuz adına teşekkür ederim” dedi.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sevgi ÇINAR ise “Hastanemizde işitme engelli hastalarla doğru iletişim kurabilmek, onları anlayıp sağlıklarına dokunabilmek amacıyla başlatmış olduğumuz işaret dili eğitimini başarı ile tamamlayan hastane çalışanlarımızı gönülden kutluyorum. Hastanemizde hastalarla doğru iletişim sağlayabilmek, sağlıklı hizmet sunabilmek için bu gibi eğitimlerimiz devam edecektir. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığımızın başlatmış olduğu sağlık turizmi projesi kapsamında yürütmekte olduğumuz Arapça dili, İngilizce dili eğitimlerimizi halk eğitim merkezi müdürlüğümüzden aldığımız destekle devam ettirmekteyiz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’ dedi.

Konuşmaların ardından sertifika alacak 17 hastane çalışanına; Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü, Bornova Halk Eğitim Müdürü, Bornova İlçe Sağlık Müdürü, Hastane Başhekimi ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Türk İşaret Dili sertifikalarını takdim etti.

Sertifikalarını alan hastane çalışanları ise; işaret dilini hayata geçirebildiklerini, hastane ortamlarında işitme engelli kişilerle karşılaştıklarında onları anladıkları için gözlerindeki pırıltıyı görebildiklerini ve sağlıklarına en kısa sürede kavuşmaya yardımcı olabildiklerinden dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

YENI·+ASIR_20180922_7 (2).jpeg