Diyabet Okulu Yeni Mezunlarını Verdi
19 Mart 2020

BORNOVA TÜRKAN ÖZİLHAN DEVLET HASTANESİ DİYABET OKULU YENİ MEZUNLARINI VERDİ...

Yenilenen ve resmi olarak hizmete giren Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesinde Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “ Diyabet Okulu” yeni mezunlarını verdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı” kapsamında Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesinde 2017 Nisan ayında başlatılan ve şuanda mulltidisipliner bir ekip anlayışıyla hizmete devam eden Diyabet Okulu yeni mezunları verdi.

Hastanenin toplantı salonunda iki oturum şeklinde düzenlenen ve toplamda 6 modülün anlatıldığı Diyabet Okulu eğitimlerinde, diyabet ve diyabetin oluşum mekanizması, evde kan şekeri takibi, ,diyabette beslenme, insülin tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler, diyabetin komplikasyonlarını önlemek için gerekli bilgiler, fiziksel aktivite ve egzersiz alışkanlığı kazanmanın önemi gibi konular Dahiliye Uzmanı Dr. Çiğdem Özdemir, Diyabet Eğitim Hemşireleri Ayşe Bekem, Nuran Kamçi ve Diyetisyen Özlem Kaçmaz tarafından anlatıldı.

Diyabetli hasta ve yakınlarının bilgilendirildiği eğitimin ardından Dahiliye Uzm. Dr. Çiğdem Özdemir konuşmasında “Diyabet okulunda verdiğimiz eğitimlerde sizlerin diyabet konusunda bilinçlenmenizi ve bu eğitimleri hayatınızda etkili bir şekilde uygulamaya geçirmenizi amaçladık. Diyabet okulu adı altında düzenlediğimiz eğitimlerimizde sizlere faydalı olabildiysek ne mutlu bize. Diyabetle ilgili her türlü sorularınız için bizler ekip olarak sizin yanınızda olacağız.  Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Diyabet Eğitim Hemşiresi Ayşe Bekem “Diyabetin farkında olun farklı olun anlaşıyla yatarak tedavi gören ve polikliniğimize başvuran diyabet hastalarına bireysel eğitimlerimiz her gün mesai saatleri içinde devam etmektedir. Diyabet Okulu eğitimlerimiz ise her ay düzenli periyotlarla yapılmakla birlikte tamamen ücretsizdir.  Diyabet Okulu kayıtları için hastanenin diyabet eğitim birimine başvuran tüm diyabetli hasta ve yakınlarını bu eğitime katılmalarını bekliyoruz” diyerek hastalara bilgilendirme yaptı.

Aynı zamanda eğitim sürecinde katılımcılara ara öğün olarak elma ve süt ikram edilerek, diyabette kan şekerinin düşmemesi için ara öğünün önemi de vurgulandı.

Eğitimden çok memnun kaldıklarını ifade eden ve bu eğitimi almalarına imkan sağladıkları için yetkililere teşekkür eden mezunlara, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sevgi Çınar tarafından diplomaları verilerek oturum son buldu.

• 20180619_142731.jpg
  • 20180620_131809.jpg