14 Kasım Dünya Diyabet Günü
04 Aralık 2019

Hastanemizde 14 Kasım Dünya Diyabet Günü Etkinlikleri

14 Kasım Dünya Diyabet Gününde diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla hastanemizde çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir.
Hastanemiz konferans salonunda “Diyabet Her Aileyi İlgilendirir” sloganı çerçevesinde Diyabet Okulu eğitimleri gerçekleştirilmiştir.
Dahiliye uzmanı, diyabet eğitim hemşiresi, diyetisyen ve fizyoterapistler tarafından gerçekleştirilen eğitimde diyabetli hasta ve hasta
yakınlarına yönelik diyabetli hasta  beslenmesi ve egzersizleri, diyabetten korunma yolları  ve insülin kullanımı konularında eğitimler verilmiştir.

Hastanemiz poliklinik giriş katında ve Ege Park AVM’ de  “Diyabet Standı” açılarak standı ziyaret eden hasta,  hastayakınlarının ve avm ziyaretçilerinin
diyabet eğitim hemşireleri tarafından parmaktan kan şekeri
ölçümleri yapılarak erken teşhis konusunda farkındalık sağlanmaya çalışılmıştır.
Ölçümler sonucunda kan şekeri normal değerlerin üzerinde olan hastalar ilgili sağlık merkezlerine yönlendirilmiş ve gerekli önerilerde bulunularak
bilgilenmeleri sağlanmıştır
.Hastane yönetimi de standı ziyaret ederek hasta ve hasta yakınları ile iletişimde bulunmuştur.