Hastanemizde “Hemşirelik Haftası” Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
22 Mayıs 2019

Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’nde hemşirelik haftası etkinlikleri kapsamında Mustafa Gönen Konferans Salonunda “Hemşire & Sağlık & Bilim & Sanat” temalı program gerçekleştirildi. Programa Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi İç Hastalıkları AD Prof. Dr. Aynur Türeyen, hastane yönetimi ile hemşire ve ebeler katıldı. Program öncesi hemşirelik haftası etkinlikleri kapsamında toplam üç gün süren hemşirelerin eserlerini sunduğu ‘Karma Sanat Sergisi’ ziyaret edildi. Hemşire ve ebelere yönelik olan programda sağlık bakım hizmetleri müdürü  Sevgi  Çınar  ve  başhekim  Op. Dr. A. Hamdi İnan’ın yaptığı açılış konuşmalarının ardından Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi  İç Hastalıklarından  Prof. Dr. Aynur Türeyen ‘ICN 2019 Teması: Herkes İçin Sağlık Hedefine Ulaşmada Hemşireler Öncü Ses’ konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sayın Türeyen konuşmasında;  içinde sağlık, bilim, sanat, merhamet ve sevgi barındıran bir meslek grubu olan hemşirelik mesleğinin sağlığa ihtiyaç duyan herkese ve her yerde yer aldığını ifade ederek, hemşirelerin sağlıkta bir misyonu olduğunu belirtti. Katılımcıların keyifle dinlediği sunumda Türeyen, hemşirelerin mesleki başarılarında kişisel gelişimin önemli olduğunu ve bu yönde kendilerini sürekli geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

Programda hastane başhekimi Op. Dr. A. Hamdi İnan ve sağlık bakım hizmetleri müdürü Sevgi Çınar  tarafından güzel sunumu için  Prof. Dr. Aynur Türeyen’ e çiçek takdim edilerek  hemşire ve ebelerden emekli olanlara  plaket  ve 30 yılını tamamlamış olanlara teşekkür belgesi verildi.

Programın ardından yine hemşirelik haftası etkinlikleri kapsamında açılan “Sağlık Önce Senle Başlar, KENDİNİ ÖNEMSE” standı ziyaret edildi. Toplam üç gün süren ve sağlıkçılara yönelik olan stantta ‘cilt sağlığı, kan şekeri ve kan basıncı ölçümü’ yer aldı.