Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi Konferans Salonu Op. Dr. Mustafa Gönen İsmi İle Yaşatılacak
23 Ocak 2019

Uzun yıllar Bornova Devlet Hastanesinde başhekimlik  görevini başarı ile yürüten, hastanenin mevcut konum ve durumuna büyük katkıları olan ancak  21 Ocak 2018 de hayata veda eden merhum Mustafa Gönen ailesi, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve yakın arkadaşlarının katıldığı törenle anıldı.

Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi 3. katında yer alan, çeşitli bilimsel ve idari toplantılara ev sahipliği yapan yaklaşık 200 kişilik konferans salonuna,yakın arkadaşlarının önerisi ile İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, hastane yönetimi ve ailesinin de onayı alınarak merhum Op. Dr. Mustafa Gönen’in ismi verildi.

Törene İzmir Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Birol Durukan, Sağlık Hizmetleri, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmet Başkanı Uzm. Dr. Adnan Budak ve Başkan Yardımcıları Uzm. Dr. Caner Alptekin, Dr. Mustafa Kurtuluş, Uzm. Dr. Gökhan Eyüpoğlu, Bornova İlçe Sağlık Müdürü Dr. Tevfik Oğuz, merhumun ailesi, hastane yöneticileri ve çalışanları katıldı.
Törenin açılış konuşmasında merhum Mustafa Gönen’inde emekleri sonucunda yenilenen hastanede 200 kişi kapasiteli olan konferans salonunda birçok bilimsel toplantıların ve organizasyonların gerçekleştiğini ve daha da büyük bilimsel toplantılara ev sahipliği yapmak istediklerini ifade eden hastane başhekimi Op. Dr. A. Hamdi İnan “Hastanemizde 13 yıl başhekimlik görevini üstlenen Op. Dr. Mustafa Gönen lösemi hastalığı nedeniyle aramızdan ayrılmıştır, bugün aramızdan ayrılışının yıl dönümü anısına hastanemiz konferans salonumuzu onun ismiyle yaşatacağız. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

Merhum Mustafa Gönen’in mütevazi ve iletişime açık yönüyle akıllarda kaldığını belirten Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Birol Durukan “Bu hastanede başhekimlik görevimi kendisinden devralmıştım.50 yataklı bir hastaneyken bile iyi bir performans sergileyen şirin bir hastaneyi halkımızdan gelen ihtiyaç ve talep doğrultusunda 210 yataklı konuma getirmesinde büyük emekleri olmuştur. Arkada bıraktığı güzel izlerle konferans salonuna ismini verdiğimiz merhum Mustafa Gönen’e Allah'tan rahmet diliyorum.”dedi

Böyle bir organizasyonla çok duygulandıklarını ve merhumun isminin hastanede yaşatılacağı için  mutlu olduklarını ifade eden merhum ailesine sunulan çiçek takdimi ile program son buldu.