Hastanemiz İzmir İli Farmakovijilans/Materyovijilans Eğitimine Ev Sahipliği Yaptı
08 Kasım 2018

Hastanemiz;  İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanlığı tarafından düzenlenen, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Tıbbi Cihaz Denetim Dairesi Başkanı Cengiz Yiğit’in de katılımıyla gerçekleşen Farmakovijilans/Materyovijilans Farkındalık Eğitimine ev sahipliği yaptı. Farmakovijilans/Materyovijilans konusunda farkındalığın artırılması amacıyla hastane konferans salonunda düzenlenen eğitim programına, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Cüneyt Kemal Buharalıoğlu, İlçe Sağlık Müdürleri, Kamu Hastaneleri Başhekim / Başhekim Yardımcıları, Hastane Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürleri, Özel Hastane Yöneticileri, Farmakovijilans/Materyovijilans sorumluları katıldı.

Programın açılış konuşmasını Hastane Başhekimi Op. Dr. Abdurrahman Hamdi İnan yaptı. İnan konuşmasında “ Hastanelerimizde ilaçların ve tıbbi cihazların insan sağlığındaki olumsuzlukları önlemek için bu tür eğitimlerin düzenlemesi oldukça önemli. Bu nedenle bu eğitimleri düzenleyip emek veren herkese teşekkür eder, hepimiz için verimli bir toplantı olmasını dilerim.” dedi.

Tıbbi cihazlarda ve ilaçlarda meydana gelen olumsuz olayların tekrarının önlenmesi için Farmakovijilans/Materyovijilans konularında  farkındalığı artırmayı amaçladıklarını belirten Tıbbi Cihaz Denetim Dairesi Başkanı Cengiz Yiğit “ İzmir ilimizde sağlık mesleği mensuplarının Farmakovijilans/Materyovijilans sistemine aktif katılımlarını bekliyoruz.” dedi. Açılış konuşmalarıyla başlayan programın ardından; “farmakolovijilans farkındalık eğitimi, tıbbi cihaz nedir? ve tıbbi cihaz uyarı sistemi “ gibi konular Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Cüneyt Kemal Buharalıoğlu ve ürün denetmenleri tarafından sunum şeklinde anlatılarak katılımcılar bilgilendirildi. Olumsuz olay bildirim farkındalığını artırmak amacıyla yapılan toplantı soru-cevap şeklinde devam etti.

Program sonrası İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri İlaç ve Tıbbi İlaç Hizmetleri Başkan Yardımcısı Sevcan Ekizler Güney tarafından,  Tıbbi Cihaz Denetim Dairesi Başkanı Cengiz Yiğit, Doç. Dr. Cüneyt Kemal Buharalıoğlu,Hastane Başhekimi Op. Dr. Abdurrahman Hamdi İnan, ürün denetmenleri, Çiğdem Gündüz ve Demir Mesut Öztaş’a  teşekkür belgesi takdim edilerek program sonlandı.