Hastanemizde İlk Laparoskopik Histerektomi Ameliyatı Başarı İle Gerçekleştirildi
19 Mart 2020

BORNOVA DEVLET HASTANESİNDE İLK LAPAROSKOPİK HİSTEREKTOMİ AMELİYATI BAŞARI İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’nde ilk kez gerçekleştirilen Kapalı Rahim Alma Ameliyatı ( Total Laparoskopik Histerektomi) başarı ile tamamlandı.

Kaliteli ve güvenli hizmet sunmaya devam eden Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesinde, Başhekim Op. Dr. Abdurrahman Hamdi İNAN ve ekibiyle birlikte Total Laparoskopik Histerektomi ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Bu ameliyat Güler TANTÜRK isimli hastaya uygulandı.

Uzun zamandır karın, kasık ağrısı ve kanama şikayetleri olan 58 yaşındaki Güler TANTÜRK, Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum polikliniğine başvurdu. Hastane Başhekimi Op. Dr. Abdurrahman Hamdi  İNAN  tarafından muayene edilen TANTÜRK, mevcut şikayetleri nedeni ile ameliyat kararı verilerek hastaneye yatırıldı ve Kapalı Rahim Ameliyatı (Total Laparoskopik Histerektomi) uygulandı. Yaklaşık bir saat süren operasyon; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları, Hastane Başhekimi Op. Dr. Abdurrahman Hamdi İNAN, Op. Dr. Esra SAYGILI ve ekibi tarafından başarı ile gerçekleştildi.

Hastaneden çok memnun kaldığını belirten  Güler TANTÜRK “ böyle bir hastanede ameliyat olmak benim için büyük bir şans. Doktor ve hemşirelerimizin ilgisi ve güler yüzü beni çok etkiledi. Hastanede kaldığım süreçte hizmetlerini esirgemeyen tüm hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Abdurrahman Hamdi İNAN “Yeni açılan hastanemizde hastalarımıza güvenilir, kaliteli ve konforlu sağlık hizmeti sunmak amacıyla yeniliklerimize devam ediyoruz. Açık ameliyat yöntemine göre oldukça ağrısız olan, hastanede daha kısa yatış süresi nedeniyle sıklıkla tercih edilen kapalı (Laparoskopik) ameliyatların ilkini hastanemizde gerçekleştirdik. Hastalarımızın daha kısa sürede ve konforlu bir şekilde iyileşme sürecini gerçekleştirmek adına, kapalı ameliyatlar konusunda oldukça deneyimli olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği hekimlerimiz tarafından bu tür ameliyatlar devam edecektir. Ayrıca yeni açılan hastanemizde en son teknoloji ürünleri kullanılarak yapılan endoskopik ameliyatlar da her branşta uygulanacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

• IMG_1336.jpg