Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi Konferans Salonunda Materyovijilans Eğitimi Gerçekleşti
19 Mart 2020

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç Ve Tıbbi Cihaz Kurumu önderliğinde, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanlığı tarafından düzenlenen “Tıbbi Cihaz Denetim Dairesi 2018 Yılı Tıbbi Cihaz Uyarı Sistemi Sorumluları Eğitimi”ne Hastanemiz ev sahipliği yaptı.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Tıbbi Cihaz Denetim Dairesi Başkanı Cengiz YİĞİT ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri İlaç ve Tıbbi Cihaz Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin BOZDEMİR’ in açılış konuşmasıyla başlayan program “Tıbbi Cihaz Nedir? Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Alanındaki Yetki ve Sorumlulukları ve PGD Verileri, Tıbbi Cihaz Uyar Sistemi ve Uyarı sistemi Sorumlularından Beklentiler, Raporlanan Olaylar ve Değerlendirme Süreci, Ürün Takip Sistemi nedir?”  konuları Ürün Denetmenleri tarafından sunum şeklinde anlatılarak Materyovijilans Birim Sorumluları bilgilendirildi.

İzmir’de materyovijilans olumsuz olay bildirim farkındalığını artırmak amacıyla yapılan toplantı soru-cevap şeklinde devam ederek, Tıbbi Cihaz Denetim Dairesi Başkanı Cengiz YİĞİT’ in “İzmir için olumsuz olay bildirimin artmasını bekliyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Program sonunda Tıbbi Cihaz Denetim Dairesi Başkanı Cengiz YİĞİT, Ürün Denetmenleri ve Materyovijilans Birim Sorumluları hastanemizin modern yapısını ve fiziki koşullarını çok beğendiklerini ifade ederek hastaneden memnun bir şekilde ayrıldılar.

• 20180510_112834.jpg
  • DSC_7441.JPG