10 Ekim Ruh Sağlığı Günü
13 Ekim 2023

Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi olarak 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında, hastanemiz konferans salonunda TRSM’ye kayıtlı danışanlarımızla yürüttüğümüz el sanatları sergisi ve Türk Halk Müziği konserimizi gerçekleştirdik. Bu yıl Dünya Ruh Sağlığı Günü etkinlikleri “Ruh sağlığı evrensel bir insan hakkıdır” temasından yola çıkarak gerçekleştirilmiştir. Ruhsal iyileştirim sürecinde sanat, oldukça faydalı bir üretim aracıdır. Bu nedenle Bornova Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde gerçekleştirdiğimiz el sanatları sergimiz ve konserimiz hastanemiz çalışanları, İzmir’deki diğer toplum ruh sağlığı merkezi çalışanları ve danışanları, TRSM ‘mize kayıtlı danışanlarımızın ailelerinin katılımı ile büyük ilgi görmüştür. Yıllar boyu bireyler ruhsal hastalıklara yönelik çeşitli damgalanmalara maruz kalmış, bu yanlış inanç ve tutum kişilerin yaşantılarını  büyük oranda etkilemiştir. Toplum ruh sağlığı merkezleri olarak bu mücadelenin sürekliliğinin bireyleri yaşamlarında etkilerini, iyileşmenin tam da buradan başladığını görmekteyiz. Biz de Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi olarak, ruhsal iyileştirime katkı sunmak, danışanlarımızın işlevselliklerini artırmak ve sosyal becerilerine katkı sunmak amacı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

• 1.1.JPG
  • 2.2.JPG