Hastanemiz “Farklı Bakış Açılarıyla Pulmoner Hipertansiyon” Konulu Sempozyuma Ev Sahipliği Yaptı
01 Mart 2019

Hastanemiz , Pulmoner hipertansiyon ve skleroderma hasta derneğinin(PAHSSC) Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ve Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi iş birliği ile “ Dünya Nadir Hastalıklar Günü”ne dikkat çekmek  amacıyla düzenlenen “Farklı Bakış Açılarıyla Pulmoner Hipertansiyon”  konulu sempozyuma  ev sahipliği yaptı.

Hastane Op. Dr. Mustafa Gönen konferans  salonunda gerçekleşen panele, Ege Üniv. Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Bilge, Ege Üniv.Hemşirelik Fakültesinden Doç. Dr. Serap Özer, Arş. Gör. Hülya Keskin, Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinden  Dr. Öğr. Üyesi Dilek Sezgin, Doç. Dr. Hatice Mert, Dokuz Eylül Üniv. Kardiyoloji ABD  Öğr.  Üy. Prof. Dr. Bahri Akdeniz, İzmir geneli hemşire ve hemşire öğrencileri ile hastane yönetimi katıldı. Doç. Dr. Hatice Mert ve Doç. Dr. Serap Özer’in oturum başkanlığında;  hastane başhekimi A. Hamdi İnan’ ın açılış konuşması sonrası, PAHSSC Başkanı Kamil Hamidullah hasta bakış açısıyla , Prof. Dr. Bahri Akdeniz hekim bakış açısıyla, Dr. Öğr. Üy. Dilek Sezgin ve Arş. Gör. Hülya Keskin hemşire bakış açısıyla Pulmoner Hipertansiyon hakkında katılımcıları  bilgilendirdi.  Soru – cevap şeklinde devam eden programda, nadir hastalıklardan biri olan Pulmoner Hipertansiyon’un bakım ve yönetiminde önemli rolu olan hemşireler için  farkındalık oluşturulması hedeflendi.