Hastanemiz 'Organ Nakli ve İlik Nakli' Konulu Seminere Ev Sahipliği Yaptı
20 Mart 2020

Hastanemiz Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğü’ nün Ak Parti Bornova İlçe Kadın Kolları ile birlikte düzenlemiş olduğu “Organ Nakli ve İlik Nakli” konulu seminere ev sahipliği yaptı. Aynı zamanda Bornova ilçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Organ bağışı standı kurulup, 3.Organ Bağışı ve Nakli sergisi düzenlendi.

Hastane konferans salonunda gerçekleştirilen programa Bornova İlçe Sağlık Müdürü, Ak Parti Bornova İlçe Kadın Kolları Başkanı ve ekibi, Bornova İlçe Tarım Müdürü, hastane yöneticileri ve çalışanları katıldı.

Organ nakli ve İlik Nakli bağışının toplum için önemi konusuna vurgu yapan Bornova İlçe Sağlık Müdürü Dr. Vahap Tevfik OĞUZ “Amacımız organ ve doku nakli konusunda toplumumuzu duyarlı hale getirmek, hasta kişinin yaşama bağlanması ve yaşamına sağlıkla devam etmesi hakkında toplumumuzu bilgilendirmektir.”  dedi.

Programda, kalp nakli olmuş ve yaşamına sağlıkla kaldığı yerden devam eden 17 yaşındaki Burçin MEŞE konuşmasında; hastalığını öğrendiğinde kabullenmediği için ilaç tedavisini reddettiğini belirtti. Çok geçmeden kalp krizi geçirip, kalp pili takıldığını ve İstanbul’da takipli olduğu doktor tarafından kalp nakli için İzmir’e sevk edildiğini, çok umutsuz bir şekilde kalp nakli için İzmir’ e geldiğini söyleyen MEŞE “Doktorum kalp nakli olanları ve bekleyenleri odama yollayınca kendimi yalnız hissetmemiştim. Bekleme sonrasında 2017 de uygun verici çıktı. 7 saat süren ameliyattan sonra hayata gözlerimi yeni kalbimle açtım. Tarif edilemeyen bir mutluluktu.  Organ bağışını yapan aile de artık benim ailem oldu.”  dedi.

Burçin MEŞE’nin hikayesinden derinden etkilenen katılımcılar, Organ Nakli sunumuyla Dr. Hilal SİPAHİ ve İlik Nakli sunumuyla Uzm. Dr. Çiğdem ÖZDEMİR tarafından bilgilendirildi.

Program sonunda Ak Parti Bornova İlçe Kadın Kolları Başkanı tarafından Dr. Hilal SİPAHİ, Uzm. Dr. Çiğdem ÖZDEMİR ve Burçin MEŞE’ ye çiçek takdimi yapıldı. Bornova İlçe Sağlık Müdürü Dr. Vahap Tevfik OĞUZ tarafından da teşekkür belgesi takdim edildi.